Peter Englunds bok forteller om det kaotiske 1600-tallet og de kreftene som formet epoken. Samtidig tegnes et bilde av dagliglivet på denne tiden: her skildres ulike temaer som jordmorkunst, matvaner, kvinnenes vilkår, fritidssysler og byenes nattlige lyder. Og oppi dette mylder av små og store hendelser, kjente og ukjente personer, følger leseren en bestemt person, Erik Dahlbergh, den blivende kunstneren, krigeren og arkitekten og hans opplevelser ute i Europa. Dette er en bredt anlagt historiebok, der kjente og ukjente slag og felttog skildres, men også tidens mentalitet og hverdagsliv. Fremstillingen av den lille og den store Historien som ingen behersker bedre enn Englund, samtidig som vi følger én persons skjebne, gjør boken uimotståelig for en historiker, samtidig som den er spennende som en roman. Peter Englund fikk den prestisjefylte August-prisen for Ufredsår.
Les mer
Boka skildrer 1600-tallet og de kreftene som formet epoken.Vi følger Erik Dalbergh, den blivende kunstneren, krigeren og arkitekten og hans opplevelser ute i Europa. Slag og felttog skildres, men også tidens mentalitet og hverdagsliv. Har ordforklaringer og litteraturliste.
Les mer
Denne boka rommer en hel verden, fremmed og forunderlig, men også gjenkjennelig. Resultatet er ikke bare en ualminnelig god og lettlest innføring i 1600-tallets historie, men også en fest av en leseropplevelse.
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202308032
Publisert
2010
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm
Vekt
980 gr
Høyde
230 mm
Bredde
165 mm
Dybde
46 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
679

Forfatter
Oversetter