Om NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet:

NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik. NTNU har teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet.

Akademika har flere butikker tilknyttet NTNU der alt du trenger av pensum og rekvisita kan kjøpes.
I Trondheim finn du følgende butikker: Akademika TungaAkademika GløshaugenAkademika DragvollAkademika KalvskinnetAkademika Øya

I tillegg har Akademika butikker i Gjøvik og Ålesund: Akademika GjøvikAkademika Ålesund

 

Vi gratulerer Arild Vange med NTNUs litteraturpris 2019!  Livet i luftene

Om boka «Livet i luftene» skriver juryen i sin begrunnelse: «Arild Vange bruker sin bakgrunn som lyriker og oversetter til å veve et flettverk av stemmer, tekster, klanger, tanker og sansninger til et komplekst og fantasirikt verk».

Ifølge forlaget «utfordrer han sjangergrenser og samler biografi, poetikk og fortelling til en spennende og annerledes roman». Les mer og kjøp boken her >>

Om prisen: NTNUs litteraturpris deles ut årlig, og går vekselvis til et skjønnlitterært og et faglitterært verk skrevet i løpet av de to siste årene av en forfatter med tilknytning til Trøndelag. Prisen ble første gang utdelt i 2017, og er ledd i NTNUs satsing på samarbeid med kulturinstitusjoner i Trondheim og Trøndelag.

Tidligere vinnere
2018: Maria Berg Reinertsen, for Reisen til Bretton Woods
2017: Sara Sølberg, for Seismiske smell

Faglige nyheter fra NTNU-forfattere

Ny utgave av boken:
Akuttmedisin - utenfor sykehus

Ulrika Eriksson ved ISM NTNU er en av bidragsyterne til boken "Akuttmedisin - utenfor sykehus". Boken gir en bred og samlet fremstilling av akutte medisinske tilstander og skader, og hvordan disse håndteres prehospitalt.

Boken beskriver også de spesielle utfordringene man står overfor ved skadestedsarbeid, farlige situasjoner og masseskadetriage.
Les mer her >>

NTNU-profilvarer

Se flere størrelser her

Hjelpemidler

Aktuelle saker