Universitetet i Bergen er et byuniversitet der sentrale deler av universitetsområdet ligger i hjertet av Bergen. Det består av syv fakulteter som både driver forskning og er lærested til over 16 000 studenter. Universitetet har også 54 ulike institutter og faglige sentre som holder til ved universitetet og bidrar til et sterkt og nyskapende fagmiljø.

De juridiske, humanistiske, psykologiske, samfunnsvitenskapelige og matematisk-naturvitenskapelige fakultetene ligger på Nygårdshøyden. Deler av instituttet for medie- og informasjonsvitenskap holder til ved Media City Bergen og samarbeider tett med byens aviser, tv- og radiokanaler. Det medisinske fakultetet holder til på Årstad i nærheten av Haukeland Universitetssykehus, mens fakultetet for kunst, musikk og design ligger på Møllendal i nye flotte bygg.

Akademika butikker tilknyttet Universitetet i Bergen:

Akademika Studentsenteret: her finner du pensum innen jus, språk, nordisk, psykologi, pedagogikk, historie, filosofi, sosiologi, politikk, medie- og informasjonsvitenskap, realfag, kunst, musikk og teater. Vi har også bøker innen studieteknikk og annen spennende sakprosa og skjønnlitteratur.

Akademika HVL: her finner du pensum til medisin og odontologi.

Velkommen til studiebyen Bergen!

Finn din pensumliste her

Bøker av UIB-forfattere

Hjelpemidler

Studieteknikk og metode

UiB-profilvarer

Se flere farger, størrelser og andre varer