Akademika er studentens beste venn og hjelper deg med alt du trenger for en god studiehverdag. På denne siden finner du anbefalinger samlet under aktuelle kategorier. Det er mer enn pensum å forholde seg til. Så enten du leter etter gode markører eller den perfekte metodeboken -vi har oversikten. Bare velg kategori og klikk deg inn.

Våre butikker ligger også nært de fleste store campus rundt om i landet, slik at vi er godt informerte og kan gi deg den beste servicen.

Velkommen til å handle både på nett og i butikk.

Oppdaterte åpningstider for våre butikker finner du her >>

 

Under har vi samlet åtte gode tips som kan gjøre studietiden enklere og bedre for deg. Du kan også trykke deg inn på kategoriene på siden for å finne ut mer.

8 SMARTE TIPS FOR EN BEDRE STUDIETEKNIKK

  1. Finn ut hva som er viktig i fagene du tar. Er pensum viktigst eller er det forelesningene? Snakk gjerne med studenter og lærere, og gjør deg kjent med faget.
  2. Begynn å jobbe med teksten tidlig, ikke utsett det. Da har du god tid til å bearbeide teksten underveis og jobbe jevnlig med den over tid. På den måten blir du bedre kjent med stoffet.
  3. Jobb med pensum på riktig måte. Les over det viktigste pensumet ved å lese ingressen, bildetekstene, overskriftene og oppsummeringen for å danne deg et bilde av hva som er essensen med teksten.
  4. Markering og understreking av teksten kan hjelpe, men da må du finne kjernen av det du leser. På den måten kan du lese det som er markert ved gjennomlesning og få repetert det viktigste. Det kan også være lurt å skrive egne sammendrag. Disse metodene kan hjelpe, men er ikke nok i seg selv.
  5. Finn en eller flere studievenner. Sett dere sammen slik at dere kan diskutere og snakke fag. Test deg selv på hva du kan. På den måten vil du huske stoffet bedre.
  6. Lag en fremdriftsplan. Sett opp en oversikt over datoer for oppgaver, eksamener osv. Da vet du alltid hvilken del av pensum du skal lese på uke for uke og du kan nyte fritiden med god samvittighet.
  7. Ikke sitt hjemme. Sett deg på en lesesal eller et bibliotek og jobb i korte økter med flere pauser. Flere økter i løpet av en dag er mer effektivt enn få lange.
  8. Nok søvn. Føler du deg trøtt og sliten på dagtid? Tilstrekkelig med søvn, og en god døgnrytme er viktig for at du skal kunne fokusere og gjøre det best mulig.